пʼятницю, 25 квітня 2014 р.

Молодіжні гуцульські вечорниці "Майбутнє варто планувати"



       Бібліотеки - філії продовжують реалізацію проекту "Майбутнє варто планувати", що фінансується в рамках програми "Здоров'я жінок України", за підтримки благодійного фонду «Центр громадських ініціатив», у тісній співпраці з Закарпатською обласною науковою бібліотекою ім. Ф. Потушняка та рядом інших книгозбірень області, серед яких і бібліотеки Рахівської ЦБС.


      25 квітня  дізнатися більше про даний проект, отримати максимум корисної інформації та знань  щодо збереження репродуктивного здоров`я, використання сучасних та ефективних  методів контрацепції як альтернативи непланованій вагітності та абортам, інформації, яка допоможе прийняти життєво важливі рішення щодо власного здоров'я і здоров'я тих, кого вони люблять,  мали можливість і  молодь, учні  та молоді пари репродуктивного віку смт. Ясіня.



     В актовому залі приміщення селищної ради  відбулись  молодіжні гуцульські  вечорниці "Майбутнє варто планувати", організаторами  яких були бібліотека – філія №52 смт.  Ясіня , завідувачка бібліотеки Тимчук Ольга Іванівна, ансамбль «Гуцульські барви» художній керівник Рещук Марія Василівна.


   Ведучі Тимчук  Ольга Іванівна та бібліотекар по роботі з дітьми Фріндт Богдана Василівна  розказали про проект „Майбутнє варто планувати”, ознайомили з метою та завданням,  надали корисні поради, як зберегти репродуктивне здоров`я.

На вечорниці були запрошені:
•Маслій Валентина Юріївна – завідувачка амбулаторією,  сімейний лікар Ясінянської поліклініки, яка сказала, що планування сім`ї лягає звичайно на обох майбутніх батьків, передбачає оволодіння знаннями про те, з якого віку можна народжувати дітей, скільки мати дітей, з ще надзвичайно важливо знати  методи запобігання небажаної вагітності. Це допоможе уникнути аборту – шкідливої та небезпечної для здоров`я кожної жінки операції. Вона також розповіла про методи сучасної контрацепції.

•Гафіяк Мирослава Миколаївна – психолог Ясінянської ЗОШ І – ІІІ ст. та авторка цих рядків Федірцан Оксана наголосили, що практикувати здорову по відношенню до себе та майбутнього покоління поведінку і є головним в плануванні майбутньої сім`ї.
        Справжні овації отримали молодіжні гуцульські вечорниці, які показали присутнім  ансамбль «Гуцульські барви», художній керівник Рещук Марія Василівна.
      Присутні на заході мали змогу переглянути виставку літератури «Запланований вибір - це мій вибір майбутнього».











       
                                               

Немає коментарів:

Дописати коментар