понеділок, 5 вересня 2016 р.

Екскурсія до бібліотеки "Ознайомлення з фондом бібліотеки"

     В нашій бібліотеці відбулась екскурсія для нових читачів. Метою екскурсії стало ознайомлення  їх з бібліотекою, виховання любові до книги та  вміння її берегти. Викликати бажання стати активними  читачами й помічниками бібліотекаря.
       Слово «бібліотека» грецького походження. Коли говорять: «Це слово прийшло до нас з грецької мови», то мають на увазі не ту мову, якою розмовляють греки – наші сучасники, а ту, якою розмовляли й писали в Стародавній Греції. Отже, перекладається слово так: бібліо – книга, тека – зберігання, тобто місце для зберігання книг. Кожна книга результат праці великого колективу людей, дорогоцінний скарб нашого народу, держави. Як і все державне майно, книги треба берегти. Найбільш книг зібрано в бібліотеках. Усім учням слід уміти користуватися бібліотекою.  

       Книги як люди. Уночі вони міцно сплять, а вдень – крокують пліч-о-пліч із хлопчиками й дівчатками до Країни знань: уранці разом вирушають до школи. Коли ж діти відпочивають – книги допомагають їм у виборі нових ігор чи розваг. І в лісі не дадуть заблукати, а допоможуть знайти дорогу додому й завжди дадуть відповідь на кожне запитання.
     
 

Немає коментарів:

Дописати коментар