четвер, 26 квітня 2018 р.

Урок пам’яті «Уроки Чорнобиля людству»



           26 квітня! В пам’яті українського народу це день чорнобильського лиха, болю, суму, і забути це й викреслити із нашої пам’яті – неможливо. 2018рік - 32-га річниця з дня аварії на Чорнобильській АЕС. Чи доводилось вам бачити землю , на якій ніхто не живе? Хоч ще квітують і родять сади , ніхто не споживає тих гірких плодів , не йде до лісу за цілющими дарами .  Це - земля Чорнобиля , це чорнобильські стежки , зарослі травами , якими рідко коли ступає нога людини. 


Чорнобиль ... Слово це стало символом горя і страждань, покинутих домівок, розорених гнізд , здичавілих звірів. Проходять роки після аварії на ЧАЕС, а біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов'язаних зі скорботним часом  ядерного апокаліпсису.
То ж напередодні 32 – ї річниці у стінах Ясінянської селищної  відбувся урок пам’яті під назвою: « Уроки Чорнобиля людству» присвячений трагедії на Чорнобильській АЕС. На заході присутні більш детальніше дізналися про страшні дні 1986 року, ознайомилися з викладкою літератури у бібліотеці «Чорна трагедія на кольоровій землі», увіковічили всіх померлих хвилиною мовчання.
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам'яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони, які лунатимуть за тими, кого вже немає…


Немає коментарів:

Дописати коментар