четвер, 7 квітня 2016 р.

Увага!!! Літературні новинки!




Луценко, Юрій/ Найєм, Мустафа
 По обидва боки колючого дроту [Текст]: розмова-повість/ Юрій Луценко, Мустафа Найєм.-К.:А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА,2014.-208с.
     Розмова журналіста М.Найєма з Ю.Луценком відбувалася протягом липня 2013 року, майже відразу після виходу політика з ув’язнення
Савченко, Н.В.
Сильне ім'я Надія [Текст] / Н.В. Савченко. – К.: Вид. орг. «Юстініан», 2015. – 328с.
     Ця книга – один великий і живий лист до українців. Лист із російської в'язниці, яка вже понад рік тримає ту, що стала символом нескореної української нації. Українську Надію.
      Так хто ж вона, Надія Савченко? Яка вона? Що з того, що ми знаємо про неї, правда, а що вже стало легендою? Вона відповість вам сама на сторінках цієї книжки. У притаманній їй емоційній манері, пригадуючи навіть дрібні, але важливі події зі свого життя, з яких і були сплетені її характер, вдача, незламність.
В тексті зберігаються особливості авторського письма.



Цілик, Ірина
Червоні на чорному сліди  [Текст]: оповідання/ Ірина Цілик.-К:КОМОРА,2015.-152с.
   Старий, дитина, інвалід, прибиральниця, вулична торговка, патронажна сестра… Улюблені герої Ірини Цілик – непримітні кияни, що мовчки двигають на собі тягар життя, і чиї обличчя зазвичай не потрапляють у поле зору телекамер. Кожен із них з дня на день провадить свою персональну війну – за територію людяності круг себе, і їхні історії, як вихоплені авторкою з темряви лірично-щемні «короткометражки», допомагають читачеві розширити цю територію і довкола себе також.
 
Шевченко, Т.Г.
Повісті. Художник. Близнюки. Прогулянка із задоволенням та не без моралі/перекл. з рос. М.Чумарна.-Львів:Апріорі,2015.-320с.
Поклад, Н.
Ластівчин привіт. Для дітей дошкільного та молодшого віку:/ілюстрації  Я.Кернер-Вернер.:-К.:АВІАЗ,2014.-40с.
 
Самійленко, В.І.
Слова і думки   [Текст]: поетичні твори, статті, автобіографічні нотатки та спогади/ Володимир Самійленко.-К.:Веселка,2014.-335с.
        Дошкульна політична сатира та типово український гумор Володимира Самійленка (1864-1925), патріотична лірика й філософські роздуми про моральну сутність людини, про Україну, уярмлену царською та більшовицькою імперською Московщиною, яка й досі прагне світового владарювання

Палинський, В.
Бібліотекар [Текст]: новели й оповідання / В. Палинський. – Львів: Апріорі, 2013. – 244с.
      Нова книжка прози відомого українського письменника Віктора Палинського – це ще одна нагода для шанувальників вишуканої літератури отримати насолоду від читання, поринувши у світ невичерпної уяви та даровитого хисту.
     Його герої екстравагантні та несподівані, а їхні світи – можливості магічних перевтілень. Містичних пошукувань.
Звернімося до «Бібліотекаря»!

  Тарас, Ярослав
Таємниці бабусиної скрині [Текст]: Я.М.Тарас.- 2 вид., доп.-Львів:Апріорі,2015.-272с.
     У пропонованій книзі зібрано численні давно забуті, але цілковито актуальні  у наш час, поради з хатнього господарювання, кулінарії, народної медицини тощо.








Еко, У.

Номер нуль [Текст]: роман / Умберто Еко; пер. з італ. Ю.В. Григоренко; худож.-офрмлювач Л.П. Вировець. – Харків: Фоліо, 2015. – 191с. - (Карта світу).

     Умберто Еко (нар. 1932р.) – відомий італійський письменник, вчений і філософ. Його перший роман «Ім'я рози», опублікований у 1980 році, одразу ж став супербестселером. У видавництві «Фоліо» вийшли друком книжки: «Ім'я рози», «Бавдоліно», «Таємниче полум'я цариці Лоани», «Празький цвинтар», «Маятник Фуко».
         Після п'ятирічної перерви у січні 2015 року побачив світ новий роман Умберто Еко «Номер нуль» («Numero Zero»). Вікіпедія визначає його жанр як нуар. На відміну від попередніх творів письменника, події в ньому відбуваються у недалеку епоху – у Мілані 90-х років ХХ століття. Головний герой – редактор газети, створеної, щоб друкувати наклепницькі статті про бізнесменів і псувати їм репутацію. Однак, окрім теми продажної журналістики, Еко згадує і недавні політичні події в Італії – замах на Папу Римського, діяльність масонської ложі «Пропаганда №2», операцію «Гладіо», проведено НАТО, і невдалий державний переворот…





Немає коментарів:

Дописати коментар