неділю, 15 травня 2016 р.

Все починається з сім’ї...

15 - травня Міжнародний день сім’ї

    Усе найкраще, що є на Землі, починається з Сім'ї. Без неї, як без Природи, людство обійтися не може. Без сім'ї людина прирікає себе на здичавіння й остаточну загибель.
    Слово "родина" походить від кореня "род", "рід", що говорить саме за себе. "Сім'я" має відношення до семені та продовження роду, тобто народження і виховання дітей, яке традиційно вважається основним призначенням створення сім'ї.
    Сім'я була і залишається хранителькою людських цінностей, культури і історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. З родини починається життя людини, тут відбувається формування її як громадянина. Тому союз сім'ї і держави - необхідна застава процвітання і добробуту його громадян. Благополуччя сім'ї завжди залишатиметься мірилом розвитку і прогресу країни.
     З давніх часів серед українців виник і утвердився погляд на сім'ю й рід як на святиню, а на виховання дітей – як на першорядний обов'язок батьків. Поряд з божественним культом Сонця, Неба, Води, Землі, Хліба у свідомості нашого народу віками жив культ Матері, Сім'ї, Роду, що успадковувався із покоління в покоління.
     Саме слово «сім'я» в щоденному вжитку українців означає чоловіка й жінку, дітей та інших близьких родичів, які живуть разом. Її велич і красу українці всіляко оспівують, вважаючи неможливим щастя людини без сім'ї, без домашнього затишку.
 У нас в бібліотеці , дитячому відділі представлена тематична полиця «Родина», а також відбулась година цікавої інформаці "Все починається з сім’ї" для відвідувачів бібліотеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар