пʼятницю, 20 травня 2016 р.

Увага!!! Літературні новинки!



Гаврош, О.
Легенди Срібної Русі [Текст] / Олексанжр Гаврош; іл.. Олександри Гаркуші. – Ужгород: Видавництво Олександри Гаркуші, 2015. – 96с.: іл.
Змінилися покоління, змінився увесь світ, а високі мури середньовічних закарпатських замків і досі оберігають пам'ять про події, оповиті легендами і нерозгаданими таємницями. Письменник ніби став свідком далекої епохи, коли на тлі грізних часів люди так само любили і ненавиділи, зраджували і вмирали за свої переконання і свободу. Події, про які розповів автор, захоплюють гострим сюжетом, а напружена емоційна струна звучить до останньої сторінки книги.
Для широкого кола читачів.




Кешеля, Д.
Молитва за втраченими світами. Трилогія з народного життя [Текст] / Дмитро Кешеля. – Ужгород: «Карпати», 2015. – 568с., іл.
Творчість відомого українського письменника Дмитра Кешелі багата  розмаїттям форм і жанрів. Його перу підвладні сатира і гумор, поетична проза і драматургія, жорстка реальність і фантасмагорія.
До книги «Молитва за втраченими світами» увійшли кращі твори закарпатського прозаїка, написані у поетично-філософському і народно-притчевому стилі.



Щоденники біженця [Текст]: сучасна проза Закарпаття / Укладач Андрій Курков. – К.: Альтерпрес, 2010. – 360с.
закарпатську прозу можна сміливо назвати новим феноменом сучасної української літератури. Як це не дивно, але цей прикордонний регіон, в якому культури і мови змішані наче вітри, не відрізняється в своїй літературі якоюсь особливою ноткою космополітизму. Вочевидь в Закарпатті різноманіття культур і мов сприймається настільки ж природно, як присутність гір, мінеральних джерел і полонин.
До книги увійшли оповідання сучасних закарпатських письменників




Народний владика Іван Маргітич [Текст]: матеріали науково-практичних конференції «10 років без владики Івана Маргітича: на перехресті віків» (Рахів-Ужгород, 5-6 вересня 2013р.) / за редакцією О.Масляника. – Львів: Тиса, 2015. – 192с.
У збірнику матеріалів науково-практичних конференцій 10 років без владики Івана Маргітича: на перехресті віків» (Рахів-Ужгород, 5-6 вересня 2013р.) вміщено наукові розвідки, спогади і повідомлення учасників конференцій, що стосуються збереження пам'яті про народного єпископа Івана Маргітича, проблем історії, суспільного, громадського і духовного життя вірників Мукачівської Греко-Католицької єпархії і Закарпаття.
 



Тимчук, В.Ю.
Гуцульське повстаннє [Текст]: поема / Володимир Тимчук. – Львів-Ужгород-Ясіня: Видавництво «Астролябія», 2014. – 24с.
Поема Володимира Тимчука – вихідця із закарпатського селища Ясіня – «Гуцульське повстаннє» є спробою поетичного осмислення Гуцульської республіки, яка існувала з листопада 1918 по червень 1919 року на Закарпатті і увійшла в історію як унікальна спроба державного будівництва.


Коренюк, Д.
На дарабі до Європи [Текст]: вибрані гуцульські гуморески / Д. Коренюк; ред. О. Масляник, худ. А. Григорук. – Л.: Тиса, 2015. – 96с.
«На дарабі до Європи» - перша видана в Україні збірка знаного гумориста з Мараморощини (Румунія) Дмитра Коренюка і третя в творчому доробку гумориста. Його багаторічна творчість опирається на міцний фундамент народного гумору, який автор сублімує вже на новому, вищому щаблі літературного процесу. Гуцульський субетнос й народні традиції – ось базові основи літературної творчості Дмитра Коренюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар